preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

Riječ ravnatelja

Suvremena škola za suvremeno društvo

 

Temelj razvoja društva je u njegovom obrazovnom sustavu. Uz pomoć kvalitetnog obrazovnog sustava stječu se nove vještine i nova znanja koja pojedinac počinje primjenjivati za vrijeme školovanja i kasnije na svom radnom mjestu. Koja je zadaća suvremene škole? Promijenjeno ponašanje. Što to znači? Istraživanje i služenje svim dostupnim izvorima znanja, stvaranje novog osobnog mišljenja, iskustvo učenja koje nastaje kao rezultat rješavanja problema i nastanak novog znanja, nove vještine.

Srednja škola Krapina teži upravo suvremenom pristupu nastavnom procesu kroz timski rad učenika i nastavnika, uvođenjem novih i najučinkovitijih metoda učenja, integriranjem suvremene tehnologije u sve oblike i područja nastavnog procesa, proširivanjem poučavanja u području ICT–a, uvođenjem novog znanja primjenjivanjem naučenog.

 Na osnovi vrijednosti tradicionalne opće naobrazbe želimo obrazovati dinamične i fleksibilne mlade ljude putem modernih obrazovnih programa koji će pripremiti učenike za uspješan nastavak obrazovanja na visokoškolskim institucijama i za svijet rada.

 Ulaskom u Europsku uniju, naš je cilj europski obrazovan državljanin: otvoren prema svijetu, višejezičan, kulturno obrazovan, obrazovan u prirodnim znanostima, socijalan, svjestan svog zdravlja.

 Osobitu važnost posvećujemo širokom humanističkom obrazovanju u gimnazijskim i tehničkim programima, a u trogodišnjim obrtničkim programima stjecanje vještina i kompetencija koje će omogućiti učenicima konkurentnost u prvom zapošljavanju i nastavku cjeloživotnog obrazovanja. Time doprinosimo kod mladih generacija razumijevanju razvoja suvremenog društva i općeeuropskih vrijednosti.

Srednja škola Krapina je mjesto gdje se živi, stječu iskustva i spoznaje kako živjeti u suvremenom društvu.

Tradicija školstva u gradu Krapini iz 14. stoljeća (gimnazijski programi postoje od 1907. godine, obrtnički programi datiraju iz 1846 godine, a tehnički programi iz 60 – tih godina prošlog stoljeća), rezultati učenika na državnim i međudržavnim natjecanjima, uspješnost u nastavku školovanja i u svijetu poduzetništva uz stručno vodstvo nastavnika, govore nam, da smo na pravom putu stvaranja centra izvrsnosti u kojem će svaki učenik pronaći mogućnost za svoj osobni uspjeh i sreću.
Školski list 5+


Državna matura

Projekti

SŠ Krapina je partner EU projekta
od 2017. do 2019. (24.mj.),
vrijednog 807.967,46 HRK
u potpunosti financiranim iz Europskog socijalnog fonda.


Debatni klub


e-Dnevnik & Android

Kliknite na gornju poveznicu ili pozicionirajte svoj QR čitač pametnog telefona na donji QR kod.


TražilicaKalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisne poveznice
Škola
 • MZOŠ
 • CARNet - Edu HR

Maturanti

Programeri
 • HSIN
 • HONI

Okolica


Vrijeme u Krapini

 
Vrijeme

Brojač posjeta
preskoči na navigaciju