2019-10-28 17:02:09

Dani Ksavera Šandora Gjalskog

U sklopu kulturne manifestacije Dani Ksavera Šandora Gjalskog i ove je godine održan natječaj Gjalski za srednjoškolce. Natječaj postoji od 1994., a na ovogodišnji je pristiglo 26 radova iz 9 škola Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije. Naša škola se i ove godine priključila, a učenica 2. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije, Lucija Šalković, pod mentorstvom prof. Sanje Ranogajec, osvojila je 3. nagradu za rad Devet. 2. je nagradu je osvojila Magdalena Blagec iz SŠ Oroslavlje, a 1. Ivona Piščak iz SŠ Zlatar.

Dodjelu nagrada 24. listopada u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku popratio je glazbeni program, a učenici gimnazije su također predstavili djelić svog projekta o Gjalskom. Predsjednica Prosudbenog povjerenstva Sanja Ždralović opisala je radove pristigle na ovogodišnji natječaj i istaknula kvalitete u pohvaljenima i nagrađenima. Nagrađene učenice pročitale su radove. Svi prisutni su nakon dodjele mogli razgledati radove iz radionice fotografije također održane u sklopu Dana Gjalskog.

Sa svim tim možemo zaključiti da oni, iako usredotočeni na „glavnu“ nagradu za odrasle pisce, ipak služe kao instrument za poticanje stvaralaštva i razmjene ideja zagorskih srednjoškolaca, koji su inače podosta zapostavljeni u tom pogledu.

Slike s kulturne manifestacije možete pogledati ovdje.


Srednja škola Krapina