preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Poveznice

vijesti

Uputa o načinu dostave dokumentacije za oslobađanje učenika od nastave TZK Vijest ima dokument u privitku

Učenici koji zbog zdravstvenih specifičnosti ne mogu savladavati sadržaje nastave TZK trebaju do kraja rujna elektroničkom poštom na adresu  ss-krapina@kr.t-com.hr  predati Zahtjev za oslobađanje od TZK (sastavni dio Zahtjeva je suglasnost roditelja) i prilažu potvrdu školskog liječnika, kojem će prethodno dostaviti na uvid kompletnu specijalističku dokumentaciju. Učenici se za pregled kod dr. Ramadanija prethodno najavljuju na tel. (049) 373 767.  Zahtjev za oslobađanje od TZK nalazi se u privitku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 15. 9. 2020. 11:36

Poteškoće u radu Školske internet mreže

Obavještavamo sve učenike i roditelje da su početne poteškoće u radu Školske internet mreže, koje su utjecale na isporuku nastavnih sadržaja na daljinu, otklonjene.

U ponedjeljak, 14.9.2020.  godine na nastavi su učenici koji su prošli tjedan nastavu pratili na daljinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 13. 9. 2020. 21:29

Počinje nastava! Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici!

Nakon susreta s razrednicima koje smo realizirali danas, od sutra 8. rujna 2020. godine nastavljamo s nastavnim radom prema rasporedu sati i grupa s kojim ste upoznati.

Nastavni rad za učenike četverogodišnjih programa počinje u 7.30 sati, a trogodišnjih u 13.40 sati.

Kako bismo prilikom ulaska u školu poštivali sve epidemiološke mjere i preporuke i tako zaštitili svoje i zdravlje drugih, omogućen je ulazak u školu ujutro na 4 ulaza (glavni ulaz, ulazi A, B, C), popodne na  2 ulaza (glavni i Ulaz C) u skladu s rasporedom učionica u kojima ćete stalno boraviti tijekom nastave (pogledajte prilog ove vijesti).

Kako bi svi bez dodatnih gužvi na ulazu dezinficirali ruke i obuću i otišli do garderobe, molimo učenike prijepodnevne smjene koji ne koriste sredstva javnog prijevoza na putu do škole da najkasnije do 7.15/7.20 sati uđu u školu i svoju učionicu, one koji dolaze autobusom do 7.25 sati, a iza 7.45 sati očekujemo učenike koji do škole putuju vlakom.

Podsjećamo na obvezu nošenja školskih papuča i iskaznica, ali  i dobrog raspoloženja i motivacije za zajednički rad i učenje.

Radujemo se, jer - idemo u školu.

Dobro došli!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Laginja  datum: 7. 9. 2020. 14:53

Idemo u Školu! Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici!

Radujemo se vašem povratku u školske klupe u novoj školskoj godini!

Kako će ovogodišnji rad zbog trenutne situacije vezane uz pandemiju COVID-19 imati određene specifičnosti, pripremili smo za vas Upute i za vaše roditelje Info podsjetnik, koji se nalaze u prilogu. Pozivamo vas da ih pažljivo pročitate prije dolaska u školu.

Prvi nastavni dan je u ponedjeljak 7. rujna 2020. i tog dana će se održati samo susreti s razrednicima na kojima će učenici dobiti raspored sati i ostale potrebne upute za nastavni rad.

Razredi dolaze u školu u različitim terminima i ulaze u školu na različite školske ulaze, a informacija o tome nalazi se u dokumentu Raspored za 7. rujna. Podsjećamo, ponesite zaštitnu masku, održavajte međusobni razmak, pridržavajte se ostalih uputa, čuvajte svoje zdravlje i zdravlje osoba koje vas okružuju.

Učenici prvog razreda koji su upisne dokumente poslali elektronskim putem mogu originale dokumenata donijeti sa sobom i dati ih razredniku/razrednici.

Svima želimo puno uspjeha u novoj školskoj godini. Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Laginja  datum: 4. 9. 2020. 17:56

Počinje nova školska godina

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Danas, 1. rujna 2020. započela je nova školska godina u kojoj ćemo nastavni rad početi u ponedjeljak 7. rujna susretom s razrednicima. Dočekujemo je obogaćeni za 260 novih učenika kojima zahvaljujemo na povjerenju koje su nam ukazali upisom u našu školu.

Nova nastavna godina donosi nove izazove. Njezin je početak ispunjen neizvjesnošću. Usprkos svemu, škola je spremna za svoje učenike i rad u novim uvjetima. Detaljne upute za rad i suradnju u školskoj godini 2020./2021. moći ćete pronaći na školskoj web stranici u petak, 4. rujna kako biste informirani i pripremljeni za nove modele izvedbe nastave uspješno krenuli u novu školsku jesen.

Želim da je obilježi zdravlje, radost učenja i susreta koje nestrpljivo očekujemo.

S poštovanjem,

ravnatelj

Ivica Rozijan, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 1. 9. 2020. 21:13

Poziv za iskaz interesa za program prekvalifikacije za zanimanje STROJARSKI TEHNIČAR Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Krapina u školskoj godini 2020./2021. planira upis polaznika i organizaciju programa prekvalifikacije za zanimanje strojarski tehničar/ka.

Pozivaju se zainteresirani kandidati koji su završili neki od trogodišnjih programa u sektoru strojarstva i brodogradnje (cnc operater, bravar, automehatroničar i dr.) da iskažu svoj interes za upis u program prekvalifikacije ispunjavanjem prijavnice u prilogu.

Prijavnicu je potrebno poslati e-poštom na adresu ss-krapina@kr.t-com.hr do 15. kolovoza 2020.

U razdoblju do 30. kolovoza 2020. biti će organiziran sastanak sa zainteresiranim kandidatima, na kojem će biti prezentiran način provedbe programa prekvalifikacije, trajanje programa, cijena upisa te ostale potrebne informacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 13. 7. 2020. 09:17

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2020./2021.

Poštovani učenici i roditelji!
Popise odabranih udžbenika i drugih obrazovnih materijala SŠ Krapina za šk. god. 2020/2021. možete preuzeti na donjoj poveznici.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 6. 7. 2020. 14:42

Javni poziv za pomoćnika u nastavi Baltazar 4 - treća dopuna Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 2. 9. 2020. 09:18

TERMINI KORIŠTENJA VANJSKIH SPORTSKIH TERENA ZA UČENIKE SREDNJE ŠKOLE KRAPINA

Učenici mogu koristiti vanjske sportske terene, uz pridržavanje epidemioloških mjera, u sljedećim terminima: 25. - 28.08. od 9:00-12:00 h.

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 27. 8. 2020. 15:24

Ljetna škola informatike

Ljetna škola informatike kreće 24. kolovoza u učionicama Srednje škole Krapina. Nit vodilja ove ljetne škole je kako izraditi igru. Za željenu radionicu popunite prijavnicu na https://krik-kr.hr/ljetna20, gdje je i opis radionica. Radit ćemo 2d i 3d igre, C# i Android aplikacije. Za mlađe učenike je radionica početnici i Scratch. Radionica Alice rezultira animacijama.  Obrađivat ćemo slike, te raditi web stranice. Na početnoj robotici koristit ćemo mBotove i blok programiranje, a na naprednoj robotske ruke i Alphabotove.  Na Arduinu ćemo raditi jednostavne elektroničke projekte.

  :: opširnije :: 


objavio: Stjepan Šalković  datum: 9. 8. 2020. 19:47

Obrana završnog rada Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 4. 8. 2020. 13:37

Završeni upisi u prvi razred u ljetnom upisnom roku

Tijekom ljetnog upisnog roka u prvi razred naše škole upisano je 254 novih učenika u 15 različitih programa/zanimanja. Dobrodošli!

Za jesenski upisni rok ostaje sedam slobodnih mjesta: CNC operater/operaterka (1), autolakirer (2) elektromehaničar (3) i prodavač (1). Kandidati za upis u navedene programe prijavljuju se putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ) od 17. kolovoza 2020. godine. Upis u jesenskom roku je 2. rujna od 11 do 15 sati u prizemlju škole.

Novoupisanim učenicima preporučamo da prate informacije na web stranici škole.

Sve učenike očekujemo u školi na susretu s razrednicima 7. rujna 2020.– četverogodišnje programe u 7. 30 sati, a trogodišnje u 13.40 sati. Molimo učenike koji su upis izvršili elektroničkim putem da prvi nastavni dan ( 7. rujna) dostave originalnu upisnicu i dodatnu upisnu dokumentaciju

Uživajte u ljetnom odmoru – aktivno i zdravo!

Radujemo se susretu i suradnji u novoj školskoj godini!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Laginja  datum: 31. 7. 2020. 11:45

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović otvorio Poslovno-tehnološki inkubator u Krapini

Danas je Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović otvorio Poslovno-tehnološki inkubator u Krapini a u sklopu Poslovnog-tehnološkog inkubatora i centar za robotiku i nove tehnologije srednje škole Krapina.

Slike s otvaranja možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešimir Dunaj  datum: 30. 7. 2020. 11:53

Ugovor o dodjeli financijske potpore za program Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. g. za program  Erasmus+ prihvatila je projektni prijedlog Srednje šlkole Krapina  u iznosu od 36.382,00 EUR.

Projektni prijedlog uključuje primjerene aktivnosti za vrednovanje ishoda individualnih mobilnosti te projekta u cjelini. Rezultati projekta će biti uključeni u kurikularni okvir i praksu Srednje škole Krapina.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 24. 7. 2020. 12:43

Jesenski rok državne mature 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani pristupnici, u privitku se nalaze informacije o provedbi ispita državne mature na jesenskom roku 2019./2020. te obrasci prijave, odjave, promjene razine i naknadne prijave ispita. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti svojim ispitnim koordinatorima.

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 21. 7. 2020. 12:06

Rezultati ispita državne mature

Učenici Srednje škole Krapina ponovno su zablistali postignutim rezultatima na ispitima državne mature i  potvrdili osobnu i  kvalitetu rada u Školi.

Iz engleskog jezika test "A" razine učenik 4 A razreda, Škrlec Luka, riješio je 100% odnosno prvi je u generaciji.

Dvije učenice iz 4 A razreda, Levak Ivana i Poljak Helena, test iz psihologije riješile su 100% odnosno prve su u generaciji.

Test iz njemačkog jezika  "B" razine učenik 4Bt razreda, Košanski Karlo, riješio je 100% odnosno prvi je u generaciji.

Izvrsnost rezultata na ispitima državne mature potvrđuje i podatak da je 43   učenika naše Škole testove riješilo iznad 90% .

Čestitamo učenicima i predmetnim nastavnicima na izvrsnim rezultatima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 20. 7. 2020. 19:22

Nagrade učenicima

U srijedu 22.srpnja 2020. s početkom u 8.45 sati Župan Krapinsko - zagorske županije dodijelit će u dvorani za priredbe jednokratne novčane nagrade učenicima završnih razreda Srednje škole Krapina koji su sve četiri godine obrazovanja završili s prosjekom ocjena 5,00 - našim super odlikašima:

1. Marta Pavić - 4c razred

2. Helena Polanšćak - 4d razred

3. Hrvoje Puljko - 4bt razred

4. Matej Zubić - 4c razred

Čestitamo nagrađenim učenicima na izvrsnosti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivica Rozijan  datum: 20. 7. 2020. 12:30

Obavijest o radnom vremenu tajništva škole Vijest ima dokument u privitku

U vremenu od 13. srpnja 2020. godine do 21. kolovoza 2020. godine tajništvo Srednje škole Krapina radi s učenicima, roditeljima i ostalim strankama u vremenu od 9.00 do 11.00 sati.  

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 10. 7. 2020. 11:47

UPISNI POSTUPCI

Poštovani roditelji i učenici - kandidati za upis u prvi razred!

 

U sklopu provođenja upisnog postupka u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.  sve upisne aktivnosti moći će se odraditi elektroničkim putem ili osobno.

Od 8. do 22. srpnja omogućeno je prijavljivanje obrazovnih programa. Preporučamo da pažljivo definirate prioritete.  Ako prilikom prijave obrazovnih programa želite odabrati strani jezik koji niste učili najmanje četiri godine u osnovnoj školi, škola će provjeriti znanje tog stranog jezika 14. srpnja 2020. u 10 sati pismenim ispitom za koji je prijava moguća putem NISpuSŠ-a.

Trenutkom objave konačnih ljestvica poretka 25. srpnja 2020. učenici će steći pravo upisa u program obrazovanja najvišega prioriteta u kojem se nalaze u sklopu upisne kvote.

Upisnicu dostupnu na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a (www.upisi.hr) potrebno je ispisati i  potvrditi vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika.  Učenicima koji nisu u mogućnosti ispisati upisnicu, to će biti omogućeno u školi na dan dolaska na upis.

Upisnici je potrebno priložiti ostale dokumente važne za upis:

  1. Dokumente o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis

Za upis u programe za zanimanje tehničar za računalstvo i tehničar za mehatroniku

- liječnička svjedodžba medicine rada

Za upis u programe za zanimanje komercijalist i hotelijersko-turistički tehničar

- potvrda školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti

Za upis u program za CNC operatera

– liječnička svjedodžba medicine rada

Za upis u programe obrazovanja za vezane obrte (JMO)

- liječnička svjedodžba medicine rada

  • ugovor o naukovanju
  1. Dokumente kojima učenik ostvaruje pravo na izravan upis, dodatni bod i dr.

Potpisanu upisnicu i ostale dokumente moguće je dostaviti osobno ili elektroničkim putem:

 

  1. osobno, dolaskom u školu od 11 do 15 sati  od ponedjeljka do srijede 27. do 29. srpnja

 

  1. elektroničkim putem  od 27. do 29. srpnja skenirano ili fotografirano na e-adresu srednja.krapina@skole.hr.

 

Upisnicu i ostale dokumente elektroničkim putem može dostaviti samo roditelj/skrbnik.   

 

Naslov (predmet) poruke:

  • upisati naziv programa koji učenik upisuje i ime i prezime učenika (npr. Frizer – Ana Anić)

 

Sadržaj poruke

- u e-poruci roditelj/skrbnik je dužan dostaviti svoj osobni kontakt (broj mobitela, telefona)

- učenik se u e-poruci može izjasniti o  fakultativnoj i izbornoj nastavi:

  • Nastava za njemačku jezičnu diplomu – svi učenici upisani u gimnazijske ili četverogodišnje strukovne programe
  • Talijanski ili Ruski jezik – učenici upisani u jezičnu gimnaziju
  • Drugi strani jezik – učenici upisani u prirodoslovno-matematičku gimnaziju
  • Poslovna informatika (Računalo u struci) ili Kreativnost u poslovanju (Prezentacijske vještine) – učenici upisani u novi strukovni kurikulum za zanimanje komercijalist obavezno odabiru jedan od dva ponuđena predmeta

 

Originalnu dokumentaciju poslanu elektroničkim putem učenici će dostaviti u školu na prvi nastavni dan - 7. rujna 2020. godine.

 

Učenik je upisan u prvi razred Srednje škole Krapina nakon što potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na Upisnici (koju preuzima u NISpuSŠ-u) i dostavi je zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom elektroničkim putem ili osobno u školu do 29. srpnja do 15 sati.

 

Zbog specifične epidemiološke situacije, osobito za programe u kojima se dostavlja samo upisnica, preporučamo dostavu dokumentacije elektroničkim putem na adresu srednja.krapina@skole.hr.

 

Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./2021. možete pronaći na web stranici škole.

 

Pojedinačne upite za dopunske informacije možete nam poslati putem adrese e-pošte upisi@ss-krapina.skole.hr.

 

Dobro došli u Srednju školu Krapina! Očekujemo vas s radošću.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirjana Laginja  datum: 9. 7. 2020. 14:56

Film „Bajka na dlanu o biseru na Jadranu“ kao rezultat integrirane nastave

Ove nastavne godine, učenici su pod mentorstvom profesora, a potaknuti iskustvima s maturalnog putovanja 2019. godine, na satovima i radionicama integrirane nastave proučavali dubrovačke velikane i istraživali poveznice Dubrovnika i našeg užeg zavičaja – Hrvatskog zagorja.

Rezultati tog vrijednog projekta, kreiranog prema ideji profesorice Marije Koret, prezentirani su prilikom obilježavanja Međunarodnog dana materinjeg jezika. Tada su učenici premijerno vidjeli film „Bajka na dlanu o biseru na Jadranu“ koji je nastao kao produkt višemjesečnog rada na projektu.

Film „Bajka na dlanu o biseru na Jadranu“ sada možete vidjeti i ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Brankica Čavužić  datum: 7. 7. 2020. 13:54

Natječaj za upis u prvi razred srednje škole Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici 8. razreda, poštovani roditelji,

U priloženom dokumentu je Natječaj za upis učenika u prvi razred u školskoj godini 2020./2021.

Dodatne informacije o obrazovnim programima Srednje škole Krapina i postupcima upisa možete saznati u izborniku Upisi na našoj mrežnoj stranici.

Pojedinačne upite za dopunske informacije možete nam poslati putem adrese e-pošte upisi@ss-krapina.skole.hr.

Tijekom mjeseca srpnja, neposredno prije realizacije upisa, objaviti ćemo dodatnu obavijest o terminima i načinu dostave upisne dokumentacije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 16. 6. 2020. 15:11

Obrazovanje odraslih i nastavak obrazovanja

Molimo sve zainteresirane za pojedinačni upis u programe obrazovanja odraslih pri Srednjoj školi Krapina, kao i one koji imaju upite vezano uz nastavak obrazovanja, da za informacije kontaktiraju školu putem e-adrese: ss-krapina@kr.t-com.hr.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Rissi  datum: 15. 6. 2020. 12:48

VAŽNO ZA STRANKE, UČENIKE I RODITELJE! Vijest ima dokument u privitku

OBAVIJEST O NAČINU RADA!

1. OD PETKA 20. OŽUJKA 2020.G. ŠKOLA SE ZAKLJUČAVA ZBOG OGRANIČAVANJA SLOBODNOG ULASKA U ZGRADU

2. STRANKE KOJE IMAJU HITNU I PRIJEKU POTREBU DOLASKA U ŠKOLU TREBAJU SE NAJAVITI ELEKTRONIČKOM POŠTOM ILI TELEFONSKI I PRIČEKATI ODGOVOR

3. SVE OSTALE DOLASKE U ŠKOLU ODGODITI DO DALJNJEG

U privitku se nalazi Odluka o organizaciji rada Srednje škole Krapina.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Kozjak  datum: 20. 3. 2020. 11:35

PRAKTIČNA NASTAVA ZA UČENIKE TROGODIŠNJIH STRUKOVNIH PROGRAMA

Obavještavamo sve učenike trogodišnjih strukovnih programa i njihove roditelje da do daljnjeg nema praktične nastave u radnom procesu i praktične nastave u školi. Umjesto toga, učenici imaju obvezu uključivanja u nastavu na daljinu prema rasporedu koji će dobiti tijekom tjedna.

  :: opširnije :: 


objavio: Krunoslav Kranjčec  datum: 16. 3. 2020. 09:11
» Arhiva naših vijesti    
 


Školski list 5+


Državna matura

Projekti

SŠ Krapina je partner EU projekta
od 2017. do 2019. (24.mj.),
vrijednog 807.967,46 HRK
u potpunosti financiranim iz Europskog socijalnog fonda.


Debatni klub


e-Dnevnik & Android

Kliknite na gornju poveznicu ili pozicionirajte svoj QR čitač pametnog telefona na donji QR kod.


Tražilica

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisne poveznice
Škola
 • MZOŠ
 • CARNet - Edu HR

Maturanti

Programeri
 • HSIN
 • HONI

Okolica


Vrijeme u Krapini

 
Vrijeme

Brojač posjeta
preskoči na navigaciju